Handla på nätet!

Öppet dygnet runt
Säkra betalsätt och leveranser

Butik i Göteborg

Kom på ett inspirerande besök!
Vallgatan 36, 411 16 Göteborg 

Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint

ANNIE SLOAN

Bakom Chalk Paint™ står konstnären och inspiratören Annie Sloan. Hon föddes i Australien, till en skotsk far och en fijiansk mor, men familjen flyttade till Kent i England när Annie var tio år.

Expert på dekorationsmålning

Efter en gedigen konstutbildning på universitet började Annie intressera sig allt mer för dekorationsmålning och blev med tiden en av världens främsta experter på området. Fram till idag har hon gett ut ett 20-tal böcker som har sålts i över två miljoner exemplar och översatts till elva olika språk.

Utvecklade Chalk Paint™

Annie var dock inte nöjd med de dekorationsfärger som fanns på marknaden. Det fanns ingen färg som uppfyllde hennes önskemål. Hon tog därför saken i egna händer och utvecklade sin egen. 1990 släpptes Chalk Paint™ och blev snabbt en succé.Hon döpte sin kreation till ”Chalk Paint” därför att dess mycket matt, nästan kalkaktiga finish, förde tankarna till just chalk (krita). Och Annie Sloan har under de senaste 20 åren blivit en av de stora namnen inom inredning och dekorationsmålning. Bland annat har hon utsetts av den ledande, engelska dagstidningen The Daily Telegraph till en av Storbritanniens tio mest inflytelserika designers.

GIFTFRI, VATTENBASERAD, DEKORATIV

Chalk Paint™ är en giftfri , vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar) – men den är också annorlunda. Det är inte färg med tillsatt krita. Det är inte krittavlafärg. Det är inte gjort genom att blanda gips eller murbruk eller bakpulver i en befintlig färg. Chalk Paint™ är en helt unik dekorativ färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar och den bygger på en livstid av forskning och erfarenhet av att arbeta med färg och kulör.

SNABBT OCH ENKELT FÖR KREATÖRER

Chalk Paint™ fastnar på de flesta ytor och skapar vackra resultat snabbt och enkelt. Använd den för att skapa en yta med struktur, en patinerad yta, en slät, modern yta eller använd den även som en ”wash”. Annie Sloans tekniker för målning och ytbehandling följer inte alltid reglerna som de ser ut för vanlig färg, istället ger de dig möjligheten att arbeta självständigt, intuitivt och befriande kreativt. Kulörerna och teknikerna Annie använder har utvecklats utifrån hennes gedigna konstnärlig utbildning. De omfattar kunskap och erfarenhet från konst-, design- och pigmenthistoria. Annies är särskilt inspirerad av kulörer från 1700- och det tidiga 1900-talet. Man kan se tydliga spår av dessa influenser bl a i valet av pigment och kulör i färgkollektionen och i de kreativa motiv hon använder, som kopplar samman nutid med de klassiska traditionerna. Det finns bara en Chalk Paint™, men den erbjuder oändliga möjligheter!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

close

Logga in

> Har du inget konto kan du skapa ett här
> Har du ett användarkonto hos oss men glömt ditt användarnamn eller lösenord? Ingen fara, använd vårt lösenordsverktyg.