Menu

Hemartiklar som gör skillnad


För att ett hem ska vara så trivsamt som möjligt bör det både vara fint och funktionellt. Den rent estetiska sidan har med färg och form att göra, exempelvis kulörer på väggarna och möbelstilar, medan den funktionella handlar om placering och praktiska föremål. Det betyder dock inte att praktik och estetik behöver ställas i kontrast mot varandra utan de kan tvärtom utgöra både smarta och snygga lösningar tillsammans. Använd din kreativitet och personlighet för att få ett så mysigt och stiligt hem som möjligt och skaffa gärna hemartiklar som både har form och funktion.

Förvara framme

Alla hem, oavsett om de är stora eller små, behöver förvaringsutrymmen för allt mellan himmel och jord. Medan kläder, handdukar, lakan och fat kan förvaras i garderober och skåp finns det andra prylar som används mycket och därför bör vara så lättillgängliga som möjligt. Nycklar, pennor, fjärrkontroller och anteckningsblock är bara några exempel och även om de förvisso kan läggas i byrålådor händer det lätt att de bara ligger och skräpar. Det här löser du enkelt genom att skaffa förvaringsartiklar som passar med hemmets övriga inredning, exempelvis korgar, metallburkar eller vackra skålar. Du kan köpa dyra, designade föremål men också hitta billiga varianter på loppmarknader och auktioner online. En vintageburk för kakor kan stolt stå på soffbordet innehållandes sladdar och laddare, och en hemvävd korg kan bli förvaringsplats för kvitton eller gem. Välj förvaringsföremål som passar din smak och dina intressen och slipp därmed stressen av att se allt ligga framme i en salig röra.

Elektroniska hemartiklar

Idag finns det massor med hemartiklar som antingen fungerar med el eller batterier och som kan göra livet lättare eller roligare. En självgående dammsugare uppskattas ofta av både två- och fyrbenta medlemmar i hushållet och en trevlig ljusslinga lyser upp allt från trappräcket till växterna. Det finns också fotoramar som med automatik visar bildspel och olika laddningsstationer för mobiler och surfplattor som samtidigt kan hålla pennor eller fungera som väckarklockor.

Du behöver inte längre vara rik för att ha ett bra ljudsystem och du kan förhöja din film- eller spelupplevelse genom att skaffa en eller flera Bluetooth högtalare som kan kopplas med Tv:n, datorn eller mobilen. Ett bra surround system gör att du riktigt känner det som pågår på skärmen och du kan ta med dig högtalarna överallt i hemmet om du vill.

Tråkiga föremål som underhåller

Det finns vissa saker som alla bör har hemma, hur tråkiga de än kan verka. Toalettborstar, strykbrädor och moppar är några exempel och de går knappast att vara utan. Idag kan du göra alla dessa föremål roligare genom att införskaffa designade varianter, eller att göra om prylar du köpt på ett kul och innovativt sätt. Om du gillar att spela kan du till exempel köpa gamla spel eller pussel från second hand butiker, ta ut innehållet och använda kartongerna till roliga förvaringslådor istället. Gamla glasburkar eller flaskor kan tjäna som lampor och kitschiga porslinsdjur som svanar eller taxar kan göras om till hushållspappershållare. Använd din fantasi och ge hemmet en ytterst personlig prägel genom att introducera roliga detaljer.